Til døden OS skiller

Udgivelsesdato: lørdag d. 25. marts 2017

Til døden OS skiller

Af Poul Erik Bermann
Pris: kr. 249,-
Sider: 112
Hardback
ISBN: 978-87-999692-0-3

Bogen kan bestilles her på siden eller købes hos alle landets boghandlere. Mød forfatter Poul Erik Bermann og hør mere om bogen på BogForum 2017 d. 10.-12. november i Bella Center Copenhagen.

Tilmeld dig foredraget “Lev dit liv – tør du?” d. 5. okt. 2017 kl. 18:45-21:00 hos LOF Roskilde med forfatter Poul Erik Bermann her: roskilde.lof.dk

Til døden OS skiller var nomineret til Liv&Død Prisen 2017.


Bogens forord

Baggrunden for at skrive bogen ”Til døden OS skiller” er, at jeg har oplevet begge mine forældre gå bort. Min mor døde for snart 27 år siden, men en ting irriterer mig stadigvæk. Jeg var på et weekendbesøg i Nordjylland for at besøge min familie, hvor jeg mødte min mor, som opførte urimeligt, dumt og stod som en mur af negativitet.

Mandagen stod for døren, og min destination var Sjælland, men selvom jeg kørte forbi mine forældres bopæl, traf jeg det dumme valg at køre forbi uden at stoppe op og sige ”god dag”, selvom jeg kunne se, at min mor og far sad med kaffen klar ved køkkenbordet.

Sidst på eftermiddagen ringede min bror og sagde – ”vores mor er død”, 61 år.

Min mors død ændrede min livsopfattelse. Vi ved aldrig, hvornår livet slutter, og derfor besluttede jeg mig for, at oplevelsen ikke skulle gentages. Da min far i 2005 fik en uhelbredelig sygdom, vidste jeg, at vi skulle have talt ud om hans og mit liv – intet emne var et tabu. Aftenen, hvor min fars liv sluttede, var en positiv oplevelse – en smuk nat. Min fars bortgang var ikke et problem, alt var snakket igennem, og dette var den optimale slutning på livet.

At ændre fortiden er umuligt, men én ting fortryder jeg, og det er, at jeg ikke tog hold den mandag formiddag. Jeg har i mange år haft et håb om, at døden er noget, vi alle skal kunne snakke, debattere og ikke mindst være afklarede om.

Jeg ved, at dialog fremmer forståelse, alt imens tankespind og indelukkethed er et tegn på negativt, men hvis du formår at tænke positivt, kan du drømme.

Mit største ønske er, at denne bog kan skabe positivitet og glæde i samfundet og i familierne ved at anerkende hinanden for det, vi gør og er.

Poul Erik Bermann, marts 2017

Hør forfatter Poul Erik Bermann fortælle om sin kunst og sine tanker om døden.

Bogens indholdsfortegnelse

Forord
Indledning
Før døden
Mine sidste ønsker
Arv og Testamentet
Genoplivning
Obduktion
Organdoner
Gør døden til noget naturligt
Sorg
Når døden er indtruffet
Historien om Lægen
Historien om Bedemanden
Historie om Præsten
Kirkelige begravelser eller bisættelser
Begravelsens symboler
Borgerlige begravelser eller bisættelser
Kommunal begravelse/bisættelse
Valg af gravsted
Begravelseshjælp – tilskud til begravelser eller bisættelser
Krematorie
Tilladelse og udlevering
Skifteretten
Opsummering og afslutning
TAK
Kilder og reference
”Mine sidste ønsker”

Forlaget Bermann IVS
Herredsvej 24
2820 Gentofte
CVR: 38382985

info@forlagetbermann.dk

+45 20551595